porady i przepisy kulinarne dla osób które zmuszone są pozostawać na diecie bezglutenowej
Blog > Komentarze do wpisu

naleśniki bezglutenowe ;)

Najbardziej lubię podjadać naleśniki na śniadanie ale równie dobrze mogą być kolacją czy obiadem ;)

- 2 jajka'

- szklanka mąki bezglutenowej

- szklanka mleka

- łyżka śmietany

- szczypta soli

- 2 łyżki cukru

Wszystko to ze sobą mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji, następnie porządnie rozgrzewamy patelnię i smażymy. Przykładowe nadzienie do naleśników: 20 dag sera białego 3 łyżki śmietany Truskawki bez szypułek Cukier do smaku Ser biały ucieramy ze śmietaną i cukrem na gładką masę i dodajemy truskawki. Wedle woli albo ucieramy je z serem albo też kroimy na kawałeczki i układamy na serze Jeżeli nie lubicie naleśników na słodko nie dodawajcie cukru, a w zamian za cukier dorzućcie jeszcze jedną szczyptę soli.

niedziela, 21 lutego 2010, kartagina1